Az Antalvalin találtam ezt a receptet. Igazi őszi-tél eleji finomság. Persze sok sütőtökös recept van a neten, de azért ezt a változatot teszem fel, mert ez nem egy átlagos változat, hanem hagymás és almás. Szóval minden van benne, ami jó. Kicsit vegánosítottam...
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 kisebb alma
- 0,5-1 közepes méretű sütőtök
- tisztított víz/tej/növényi tej
- pici himalája só
- édesítésre: méz cukor
Elkészítése:
- Az almát és a tököt megpucoljuk, felkockázzuk.
- A hagymát pici sóval megdinszteljük.
- Hozzáadjuk az almát és a tököt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
- Kicsit édesítjük (legjobb a méz, de az nem vegán, úgyhogy maradjunk a cukornál).
- Opcionális lépés: Egy tányérnyi tököt kiszedünk, ez lesz a levesbetét.
- Botmixerrel pürésítjük a levest. Hígítjuk tejjel, növényi tejjel vagy tisztított vízzel. (Én vízzel készítettem, nagyon finom volt így is. Vagy lehet növényi tejszínt tenni hozzá, de szerintem fölösleges.)
- Visszatesszük a tökdarabkákat a levesbe.
Forrás: http://antalvali.com/boszorkanykonyha/eheto/levesek/sutotok-kremleves.html