Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Hajózás és stressz

2014. szeptember 13. - Go Vegan

Navigare necesse est - mondták a rómaiak, de azok a kis fa hajók kb. semennyire nem zavarták a tengeri élőlényeket. Azokat pedig akik az óceánokban éltek, végképp nem. Pláne nem az olyan óriásokat, mint a bálnák.

Manapság viszont már brutális méretű teherhajók járják az óceánokat, amiknek a motorja éppen ugyanolyan alacsony frekvenciájú zajokat kelt, mint amilyenekkel a bálnák tájékozódnak és kommunikálnak egymással. És mivel nem tudnak úgy élni, ahogy kellene, ez iszonyú nagy stresszt okoz nekik, ami negatívan hat a szaporodásukra is.

A legdurvább ebben az, hogy jelenleg nincs semmiféle olyan nemzetközi szabályozás, amely pontosan leírná, hogy milyen mértékű zaj az, ami már elfogadhatatlan a tengerek élővilágával szemben. Egy házibuliba megérkezhet a rendőr a decibel mérővel, egy autóversenyen is mérhetnek a szomszédok miatt. De a tengeri élőlényekre akkora hangzavart zúdíthatunk, amekkorát csak akarunk. Szemétség!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr246695937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása