Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Cápauszony leves fejlemények

2014. szeptember 01. - Go Vegan

Ide kattintva érhető el a cikk

A cápauszony leveses plakáthoz kapcsolódva linkelem be ezt a cikket. Egy érdekes kérdést boncolgat.

"Az elmúlt évtizedben a kínai középosztály erős növekedésének köszönhetően emberek milliói váltak képessé arra, hogy megengedhessenek olyan státuszszimbólumokat, mint a cápauszony leves fogyasztása. Ennek a levesnek valóban az egyetlen funkciója a státuszszimbólum, mivel magának az uszonynak íze nincsen, csirkehússal és erős fűszerezéssel kell gazdagítani, hogy élvezetessé váljon. Viszont az elmúlt két évben civil szervezetek részéről óriási nyomás nehezedett a cápauszony iparra, mely úgy néz ki, hogy visszaadja a reményt a tengerek csúcsragadozóinak.

Az első nagy lépés az volt, hogy 2012-ben a kínai kormány úgy határozott, hogy betiltja a közintézményi banketteken a cápauszony leves felszolgálását."

" Dél-Koreában például rohamosan megnőtt a bálnák ún. nem kívánt mellékfogása, miután a kormány úgy határozott, hogy ezeket a példányokat értékesíteni lehet. Még neve is lett a fogalomnak: szándékos mellékfogás (deliberate bycatch)."

"A másik aggasztó tény, hogy az elmúlt két évben Kínában 50 millióval nőtt a sushi fogyasztók száma. Ha a két tendenciát egymás mellé tesszük, akkor azt látjuk, hogy a folyamat csak átalakul egyik negatív hullámból a másikba. Ha a cápauszony zabálók úgy döntenek, hogy helyette esznek inkább kékúszójú tonhalat, akkor srácok itt valami nagyon félrement…"

Forrás: http://halaszat.blog.hu/2014/08/28/_fel_tamad_a_capa_a_tonhalalara

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr616657181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása