Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

XVIII. Vegetáriánus Fesztivál

2014. augusztus 30. - Go Vegan

Ma és még holnap is Vegetáriánus Fesztivál van a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Elmentünk, hogy megnézzük, kik azok, akik a húspart már nem támogatják, de a tejipar még belefér, és nem tudnak továbblépni. Aztán mennyi minden mást is találtunk - néha olyan érzése volt az embernek, mintha valami kuruzsló találkozóra tévedt volna. Még az sem igaz, hogy nem hiszek ezekben a spirituális dolgokban, de egyik-másik már tényleg annyira merész volt, hogy nehezen tudja komolyan venni az ember azokat, amik ki voltak melléjük írva... Többször gondolkoztam el azon, hogy ezeket vajon az is elhiszi, aki a "terméket" próbálja eladni, vagy ez csak egy jó üzlet? És azon is gondolkoztam, hogy mennyire nagy kár, hogy ez a két vonal ennyire össze van mosva, hiszen már a vegetáriánus lét is de még inkább a vegán lét egy olyan életforma, ami azért eléggé távol van a spiritualitás ilyen "brutális" formájától, hogy aura színezés, ásvánnyal "ízesített" víz ivása vagy zenesimogatás. Itt pedig úgy volt tálalva, hogy ha az egyik vonalon elindultál, ahhoz hozzá kell, hogy tartozzon a másik is. Pedig nem kell. Semennyire nem kell.

De nem ez volt a lényeg - nekünk legalábbis -, hanem a vegán rész. Fontos, hogy helyet kapott a mi életmódunk is, több előadás is elhangzott ebben témában, ami nagy előrelépés akár az 5 évvel ezelőtti helyzethez képest.

Nagyon jó volt Bonifert Anna előadása, aki egy erőszakmentes preziben nyitogatta fel azoknak a szemét, akik nem zárkóznak el teljesen az új gondolatoktól. Persze iszonyú nagy áramlás volt ki-be, voltak akik 2 percnél tovább nem voltak hajlandóak továbbhallgatni ezt a "sok baromságot". De akkor is hasznosak ezek az előadások, hogy megjelenjen ez a szemlélet minél több helyen, mert ha már egyszer nem eszik valaki húst, és ha már egyszer nem veszi meg valaki a tejet a boltban a hallottak miatt, már elindult tudat alatt a vegánság felé.

Ezt követően pedig meghallgattuk Lehel Csaba: Világvége vagy világbéke? A tányérodon dől el! című előadását. Egy nagyon jól összerakott preziben érdekes és elgondolkodtató összefüggéseket tárt elénk. Nagyon remélem, hogy mindenki úgy jött ki a két előadásról, hogy meg kell próbálnia vegánnak lenni, hiszen több szempontból is ez az egyetlen fenntartható táplálkozási forma!

Fontos infó, hogy Anna két könyve letölthető a Vegán Állatvédelem nevű blogja oldaláról (a sok érdekes írás mellett): http://veganallatvedelem.blogspot.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr616651403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása