Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Futárkutyák

2014. július 21. - Go Vegan

fut_rkutya_1405956991.jpg_976x609

Az első világháborús fotókat nézegetve bukkantam erre a képre, egy német futárkutya hozza az üzenetet a tűz alá vett fronton keresztül.

Szerencsétleneket is befogták, nem volt kegyelem sem embernek sem állatnak.

Forrás: http://index.hu/tudomany/tortenelem/anagyhaboru/2014/07/20/a_nagy_haboru_fotosai/

Részlet egy másik írásból adott témában:

"A kutyák szerepét a háborúkban a technikai fejlődés sem tudta kiszorítani, hiszen az I. világháborúban a belga hadsereg, sőt a szerb haderők is előszeretettel használtak különböző kutyafajtákat géppuskák vontatására, vagy mentőkutyaként, sebesültszállító szánok húzására. A kutyák másik klasszikus szerepe, a futárszolgálat szintén reneszánszát élte, hiszen a folyamatos ágyútűzben a telefonvonalak rendszeresen megszakadtak, így a futárkatonákra, és négylábú társaikra hárult az összeköttetés biztosítása. Ebben a szerepkörben a legnagyobb sikere a belga és a francia hadseregek flandriai juhászkutyáinak volt. A háború kiszélesedésével az összes hadviselő félnél csatasorba álltak a kutyák a sebesültszállítás, a kommunikáció (futárszolgálat, vagy telefonvonalak javítása a hátukra szerelt kábeldobok segítségével) vagy az utánpótlás-szállítás terén.

...

Természetesen a kutyákra ugyanazok a veszélyek leselkedtek a frontvonalban, mint emberi bajtársaikra, így hamarosan megjelentek a különféle védőfelszerelések, mindenekelőtt a kutyagázálarc, ami a mérges gázoktól védte meg a négylábú katonákat. Minden erőfeszítés és védelem ellenére az I. világháború során közel egymillió hadikutya pusztult el a frontokon."

Forrás: http://www.masodikvh.hu/erdekessegek/erdekessegek/2626-csahosok-a-csatateren-kutyak-a-ii-vilaghaboruban

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr76530021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása