Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Delfinárium

2014. április 02. - Go Vegan

Ott vannak azok a 8 méter hosszú gyönyörű kardszárnyú delfinek (Orcinus orca), akiket a delfináriumokban dolgoztatnak. Nemrég posztoltam egy képet, amin látszik, mennyire iszonyúan kis helyük van, pláne annak fényében, hogy ezek az állatok 50 km/h sebességre is képesek.

Idézet a wikiből: "2006-ban világszerte 13 állatkertben tartanak kardszárnyú delfineket. Ez a szám korábban jóval magasabb is volt. A 13 intézmény közül öt található az Amerikai Egyesült Államokban. Négy állatkert van Japánban, egy-egy Kanadában, Argentínában és Franciaországban. 2006 februárjától a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek Loro Parque nevű állatkertjében négy kardszárnyú delfint tartanak.

A 13 állatkertben 46 kardszárnyú delfin él. Közülük 17-en szabadon, 29-en fogságban született. Négy kivétellel olyan intézményekben élnek, ahol több kardszárnyú delfint tartanak, így fajtársaik társaságában lehetnek.

Mintegy 140 kardszárnyú delfin pusztult el fogságban. Tizenkettő visszatérhetett természetes élőhelyére. Ezek közül tízet néhány heti vagy havi fogság után, befogásuk helyétől nem messze engedtek szabadon, gyakran azért, mert közeli halálukra kellett számítani, és ezzel ártottak volna befogóik jó hírnevének."

Nem azért, mert rájöttek, hogy rohadékok és nem akarták tovább kínozni őket. Ráadásul 17 szabadon befogott van köztük, akik ismerik, milyen az óceánban órákon át úszni, erre beteszik az testhosszánál éppen nagyobb medencébe őket. Micsoda szenvedés lehet ez nekik.

Ráadásul a delfinek nagyon társas lények, erre 4 olyan hely is van, ahol nincs velük fajtársuk, hanem teljesen egyedül raboskodnak.

De ha ez mind nem lenne elég, a szemétláda üzemeltetők még le is fűrészelik a fogaikat, amikor ezek az állatok fókákat, delfineket sőt bálnákat tépnek szét, úgy táplálkoznak. Kérdezem én, így vajon mit esznek a szerencsétlenek?

orca.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr195891336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása