Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Macskakaka kávé

2013. október 18. - Go Vegan

Mai cikk (most éppen az Indexen) az egyik legértelmetlenebb termékről, ami az emberek mérhetetlen butaságának köszönhető. Annak, hogy rengetegen mindenáron láttatni akarják, hogy nekik milyen sok pénzük van, nekik akár még ilyesmire is telik. Pedig biztos vagyok benne, hogy 5 közül nem tudnák kiválasztani ezt, amelyik "messze a legfinomabb és éppen ezért megéri az árát".

"A kegyetlen életkörülmények között tartott cibetmacskák ürülékéből nyert méregdrága kávé elleni bojkottra szólított fel a PETA nemzetközi állatvédő szervezet Dzsakartában.

A PETA ázsiai szakértői megállapították, hogy az Indonéziában és a Fülöp-szigeteken is haszonállatként kezelt cibetmacskák szörnyű körülmények között élnek. A  kávécserje magvait megemésztő, és a kemény kávébabokat kiürítő állatokat gazdáik szűk, ürülékkel teli ketrecekben tartják, ami az állatvédők szerint depressziót idéz elő az Ázsiában őshonos macskáknál.

A PETA három hónapon keresztül összesen nyolc indonéz és Fülöp-szigeteki faluban végzett vizsgálatokat, amelyek szerint az állatokat hároméves korukig tartják a ketrecekben. Sanyarú sorsukat tetézi állandó túltápláltságuk, mert folyton etetik őket, hogy minél több kávébabot "termeljenek".

Jason Baker, a PETA bojkottra szólító alelnöke szerint ennek csak azzal lehet véget vetni, ha a luxusfogyasztók a jövőben nem vesznek a csészénként 17 ezer forintba kerülő kávéból, amelynek zamata a cibetmacskák bélrendszerében található különleges enzimek miatt egyedülálló."

Hogy készül a cibetmacska kávé?

Az indonéz szigeteken őslakos cibetmacskaféle, a maláji pálmasodró, melyet a helyiek csak Luwaknak hívnak - a kávéfák tetején éldegél, táplálékul pedig a legérettebb, pirosló kávébabot fogyasztja. A kávészemek végighaladnak az állat bélrendszerén, közben „fermentálódnak" (mely lényegében megegyezik a kávé úgynevezett nedves erjesztése során végbemenő enzimatikus emésztéssel), majd kijönnek az állat ürülékében. Miután ezt összegyűjtötték a helyiek és abból kinyerték a kávét, megpörkölik, majd ízesítik. 

Arról semmi információ nincs, hogy erre ki és hogyan jött rá, mert ha belegondolunk, elég abszurd, hogy a kikakilt kávékat összegyűjtögette abból a célból, hogy megigya az ebből készült italt.

Elképesztő azért, hogy ilyen értelmetlen dolgokra is van igény.

cibetmacska.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr235585083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása