Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Vegán rakott krumpli

2013. szeptember 29. - Go Vegan

A neve és az "építési technika" ugyanaz, de igazából ez egy másik kaja.

De (és ez a lényeg) nagyon finom lett, úgyhogy meg is osztom, mint az előző bejegyzés alternatíváját.

Hozzávalók:
- 15 dkg szójagranulátum
- 10 nagyobb krumpli
- 6 fej hagyma
- só, bors, római kömény, curry, fokhagyma, fehér bors, majoranna, füstölt paprika
- 1 kis doboz sűrített paradicsom

Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, karikákra vágjuk és sós vízben előfőzzük, kb 80%-os puhaságúra.
A szójagranulátumot a fűszerekkel összekeverjük és annyi forrásban lévő vízzel, amennyit felvesz leöntjük, lefedjük.
A hagymát laskára vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, hozzákeverjük a szójagranulátumot, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, a használt fűszerekkel utánízesítjük. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, rotyogtatjuk pár percet (sűrű szaft lesz), majd a jénaiban, krumplival rétegezve bepakoljuk és fél óra alatt megsütjük.

A fűszereket lehet variálni, legközelebb több paradicsomot és bazsalikomot, oregánót teszek bele (bolognai jellegűre), de lehet sima pörköltös is (só, bors, majoranna, kömény).

Jó étvágyat!

vegánrakottkrumpli.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr795540145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása