A neve és az "építési technika" ugyanaz, de igazából ez egy másik kaja.
De (és ez a lényeg) nagyon finom lett, úgyhogy meg is osztom, mint az előző bejegyzés alternatíváját.
Hozzávalók:
- 15 dkg szójagranulátum
- 10 nagyobb krumpli
- 6 fej hagyma
- só, bors, római kömény, curry, fokhagyma, fehér bors, majoranna, füstölt paprika
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, karikákra vágjuk és sós vízben előfőzzük, kb 80%-os puhaságúra.
A szójagranulátumot a fűszerekkel összekeverjük és annyi forrásban lévő vízzel, amennyit felvesz leöntjük, lefedjük.
A hagymát laskára vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, hozzákeverjük a szójagranulátumot, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, a használt fűszerekkel utánízesítjük. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, rotyogtatjuk pár percet (sűrű szaft lesz), majd a jénaiban, krumplival rétegezve bepakoljuk és fél óra alatt megsütjük.
A fűszereket lehet variálni, legközelebb több paradicsomot és bazsalikomot, oregánót teszek bele (bolognai jellegűre), de lehet sima pörköltös is (só, bors, majoranna, kömény).
Jó étvágyat!