Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Hadi kutya

2013. szeptember 27. - Go Vegan

Több ezer éves hagyománya van annak, hogy idomított kutyákat háborúba visznek, akik a csatákban is részt vettek. Megtámadták és széttépték az ellenfelet - ez volt a feladatuk.

Viszont a kutyák sajnos annyira megőrülnek a bevetések közben, és annyira tönkre mennek idegileg, hogy egy idő után le kell őket lőni, mert nem alkalmasak arra, hogy nyugdíjazásuk után örökbe adják őket, mint ahogy pár hete járta be a világsajtót az ezzel kapcsolatos hír.

Ennek az adja meg a különleges pikantériáját, hogy az emberek ugyanolyan idegállapotban vannak, amikor mondjuk Afganisztánból viszik őket haza, viszont azokat meg beengedik az országba. De akkor a kutyákat miért nem? De akkor az embereket miért nem vonják ki ugyanúgy a forgalomból? Megválaszolatlanul maradt kérdések ezek...

Na de most az amerikai hadsereg részére kifejlesztettek egy robot kutyát :)

Elképesztő, de tényleg. Tesztelés alatt áll jelenleg. Követi a "gazdáját", 12 km/h sebességgel mindenhol elmegy, ha felborul, fel tud állni magától és nem mellesleg 130 kilónyi súlyt tud cipelni az ember után. Erre pl egy igazi kutya sosem lenne képes. Bár való igaz nem éppen egy kedves, aranyos jószágról van szó.

Ami miatt pedig kimondottan örülök ennek a fejleménynek az az, hogy ha jól tudják alkalmazni, akkor a kutyát nem fogják hadászati kelléként használni, nem fognak tárgyként rendelkezni velük, dönteni a feladatukról minden veszélytől függetlenül, végső esetben az életükről.

https://www.youtube.com/watch?v=R7ezXBEBE6U

A videóban 0:53-nál látszik, ahogy poroszkál a gazdi után (elfeledkeznék róla séta közben, megfordulnék, egyből összetojnám magam).

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr445536923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása