Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Tej már megint...

2013. augusztus 29. - Go Vegan

Újabban elég gyakran (ma például rögtön kétszer is) belefutok a tejivással kapcsolatban abba a gondolatba, hogy miért baj, ha tejet iszunk, tejterméket eszünk, hiszen ezzel valójában a teheneknek teszünk jót, és mennyire nagyon jó fej az ember, hogy megfeji őket, hiszen anélkül begyulladna a tőgyük, csak szenvednének a telítettségtől. És ha már segítünk nekik megszabadulni a tejtől, és ott van nekünk, akkor már fel is használjuk.

És mindenki megdöbben, amikor mondom, hogy nem is kellene, hogy legyen tejük, tehát nem kellene őket megfejni, nem szorulnának a "segítségünkre". Ha pedig éppen van tejük, az azért van, mert szültek, borjuk van, de éppen ezért ebben az esetben sem kellene őket az embernek megfejni (mintegy segítségként ugye), mert akkor a borjú megissza az egészet, hiszen amúgy is neki termelődik, nem nekünk.

És a szokásos kérdés: de hát a tehénnek csak úgy van teje, nem? Az mindig termelődik, nem?

Nem. Nincs csak úgy teje. Nem termelődik mindig. A nőknek sincs mindig anyateje hozom fel az elborzasztó párhuzamot, hiszen egy állatot az EMBERREL együtt emlegetni...

És nem lehet elégszer leírni, hogy ahhoz, hogy legyen teje, mesterségesen megtermékenyítik, megszületik vele a borját, akit egyből elvesznek tőle 9 hónapos vemhesség után, ráakasztják a fejőgépet és fenntartják az állapotot, hogy tejeljen. Ez megy négy évig, aztán amikor már nem bírja tovább, és teljesen elhasználódott a szervezete (ami egyébként 15-20 évre van kalibrálva) hamburgerként fejezi be az életét.

Óóóó ezt nem tudtam, jön a felismerés - de persze tudom, hogy azt gondolják, hogy mi vagyok én, biológus, persze hogy rosszul tudom, de ők jó fejek és nem szembesítenek ezzel. Hazamennek és segítenek tovább a teheneknek, mert ha nem vennének tejet, akkor nem kellene annyi a boltokba, akkor nem fejnék meg őket, és megbetegednének...

Tanulság az, hogy rohadt jól dolgozik a tejipar, elképesztően profin eltávolították a fogyasztót a valóságtól. Rengetegen nem tudják, hogy a tej nem csak úgy van, annak komoly előzményei vannak. Nem tudják, mennyi szenvedés van minden pohár tej mögött, mennyit szenvednek állatok a trappista sajt miatt a makarónin. Ezért tartom a legdurvábbnak a tejtermékeket, és pontosan ezért lettem vegán.

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr925483429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása