Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

269life Hungary 1. vegán találkozó

2013. augusztus 23. - Go Vegan

volt ma az Erzsébet téren (de igazából a többi szervezet is ott volt).

idézet.JPG

Miért ma? Augusztus 23: A rabszolga-kereskedelem és annak eltörléséről való megemlékezés világnapja.

Mi volt a célja? Ha valaki ellenzi az állatok kizsákmányolását és bántalmazását, legyen szó húsról, tojásról, tejtermékekről, szőrméről, kihasználásukról a szórakoztató iparban, és ha nemet mond az állatkísérletekre, kiment és jelenlétével erősítette a jobb világ lehetőségébe vetett hitet.

Több ember volt, mint gondoltam. Előadást tartott Bonifert Anna, akinek könyvét (Állatvédők könyve) mindenkinek el kellene olvasni, hogy tudja mi folyik körülötte, illetve az eredeti terveknek megfelelően volt láncon vezetés is, megjelenítve, és kézzel foghatóvá téve azt, ami az állatokkal levágásuk előtt történik. Iszonyú nyomasztó volt! Eredetileg bilogozás is lett volna, mint Izraelben, Csehországban, Angliában - nálunk ezt a részt nem lehetett megtartani.

Jelen voltak olyan állatvédő szervezetek is (pl. Állatmentő Sereg), akiket a dunai árvíz idején a tévében is láthattunk, amikor a vízben gyalogolva mentették a házakba rekedt állatokat. A hangulat egyébként emelkedett volt, nagyon jól érezte magát mindenki a hasonló gondolkodású és világképű emberek között. Mindenki kedves volt, sőt kétféle vegán kókuszgolyó is volt :)

Ja igen, fontos kitérni arra, hogy a láncos rész, ami alatt a résztvevők fehérneműben voltak, nem egy szadomazo parti hátterét szolgáltatták, nem ez volt a cél, sajnálatos, hogy valaki ebbe ezt látta bele. A másik, ami tanulság lehetett, hogy ne ítélj elsőre - az emberek kinézetre nagyon sokfélék voltak, tényleg volt minden, amit csak el tudunk képzelni, és mégis, nem kellett átmenni az utca túloldalára, amikor szembe jöttek, nem volt értelme azon rágódni, hogy lehet úgy kinézni, ahogy, mert a lényeg az volt, hogy ők is vegánok, sosem okoznának fájdalmat egy élőlénynek sem, sőt éppen ez ellen dolgoznak.

Remélem ezzel az összejövetellel valami beindult, remélem, hogy egyre kevesebben gondolják majd azt, hogy a hús kell az embernek, a tej pedig a legegészségesebb a világon, ezáltal állatok millióit mentenek meg a szenvedéstől!

Legyél te is vegán!

Légy vegán.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr755474016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása