Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

A húsevés globális szenvedést okoz

2013. augusztus 15. - Go Vegan

Mindig írogatom, hogy növényből sokkal kevesebb is elég lenne, ha nem akarna mindenki húst enni állandóan, sokkal kevesebb területet kellene kisajátítani az embernek, ha csak magának termelné a növényeket, nem pedig az állatainak, hogy egyszer majd levághassa őket.

Mindenkinek lenne elegendő élelme, ha a húsevés a legtöbb embernek nem lenne ennyire elengedhetetlen - különösen imádom, aki a férfiasságát bizonyítandó magával kapcsolatban rendszeresen a húst hússal kifejezést használja. Az igazi férfi, a rohadt tömeggyilkos.

Kerestem egy összefoglalót, hogy a húsgyártás mégis mennyire terheli meg a Földet. Tessék, elgondolkodtató:

"Évente 852 millió ember éhezik, noha pl. a 2006-os gazdasági évben a világ gabonatermése 1, 57 milliárd tonnát tett ki. A körülbelül 6.6 milliárdos világnépesség esetén minden embernek naponta 652 gramm gabona állna rendelkezésére.

Azonban az évi gabonatermés 49 %- át, valamint az évi szójatermés 90%-át a 20 milliárd "haszonállat" eszi meg. A Föld mezőgazdasági terülteinek 80%-át az állattenyésztők használják.

A szegény országokat eladósodásuk miatt rákényszerítették, hogy a magas értékű, emberi táplálkozáshoz szükséges növényi táplálékot részben állati takarmányként eladják. A tömeges állattartáshoz szükséges takarmány 60%-át a fejlődő országokban termelik meg.

1 kg hús "előállításához" 7-16 kg gabonára vagy szójababra van szükség. Miközben a gabona hússá "alakul át", a tápláléklánc eme mesterséges kiszélesítése során, elvész a fehérje 90%-a, a szénhidrát 99%-a és a rostok 100%-a. A húsfogyasztás tehát a tápanyagok megsemmisítésének leghatékonyabb formája.

Azon a földterületen, amely 1 kg hús "előállítására" elegendő, 200 kg paradicsomot, vagy 160 kg burgonyát lehetne termeszteni.Ha az emberiség vegetáriánussá válna, egy embernek sem kellene éheznie ezen a bolygón!

A 80%-ban növényi és 20%-ban állati eredetű élelmiszerekkel való táplálkozásnál (az ipari államokban az állati eredetű rész ma akár 30-35%-ot is kitesz!) évente 1300m³ vízre van szükség a táplálék előállításához, tisztán vegetáriánus táplálkozás esetén ez ennek körülbelül a fele."

forrás: Univerzális Élet

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr385462371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása