Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Főzés

2013. augusztus 11. - Go Vegan

Ez nehéz ügy, hiszen a túrós tészta az egyik nagy kedvencem, kenyérszalonnával, sok tejföllel.... uram atyám, abban csak a tészta vegán... persze csak akkor, ha nincs benne tojás....

Mindenesetre mivel eljutottunk arra a pontra, hogy egy korty tejtől is a legyilkolt borjúk jutnak eszünkbe, így nem lesz ez olyan nehéz.

Inkább az lesz a fontos, hogy változatos, minden tekintetben kielégítő menüt sikerüljön összehozni.
A múltkor a Lidl szokásos "specialitások" akciójában volt a polcon kókusztej, amit nagyon szeretek és nem is volt drága, 250 Ft egy doboznyi. Mivel lehetne enni - vetődött fel a kérdés... barackkal és curry-vel.

És találtam is hozzá receptet:

Hozzávalók:
1 doboz barackbefőtt
2 ek kókusztej
2 nagy fej vöröshagyma
só, curry
étkezési keményítő
30 dkg rizs

A hagymát apróra vágva kevés olíva olajon megdinszteljük, majd megszórjuk curryvel ízlés szerint és pár másodpercig lendületesen kevergetjük, míg az illata nagyon erős nem lesz. Felöntjük a barackbefőtt levével, kevés vízzel, szemre látszik, mennyit bír el, hogy szaftos ételünk legyen, de ne leveses. Kicsit hagyjuk melegedni, majd beletesszük a kókusztejet és tovább melegítjük. Ha már jó forró, hozzáadjuk a barackbefőttet és pár percig rotyogtatjuk. Ha hígnak találjuk egy evőkanál étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverve besűrítjük az ételt. Főtt rizzsel tálaljuk.

Így néz ki:

curry_barack_kokusz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr925456016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása