Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

PC

2013. augusztus 10. - Go Vegan

Nem a számítógépekről lesz szó, hanem a politikai korrektségről.

Mi is ez? A wikipédia szerint a politikai korrektség az angol kifejezés alapján olyan nyelvezetet, politikát, viselkedést, eszmét, gondolkodást jelöl, amely igyekszik minimalizálni az egyes vallási, etnikai, kulturális vagy egyéb közösségek megsértését. Az egyéb közösségbe - többek között - beleértve az állatokat is.

Személy szerint úgy gondolom, hogy egy szintig van létjogosultsága, mert tényleg ne használjunk bántó kifejezéseket egyesekkel szemben. De mindennek van határa, és mekkora hülyeség már az, hogy nem lehet kimondani azt, hogy egy diák megbukott év végén, hanem a késleltetett siker kifejezést kell használni, vagy hogy a pazarlóra a negatív megtakarítót sőt a legrosszabbra azt használni, hogy legkevésbé a legjobb már tényleg nagyon fura.

Miért van erre szükség? A Nyelv és Tudomány egy írása szerint azért, mert a politikailag korrekt elnevezésekre általában nem is az érintett csoportoknak, hanem a kivülállóknak van igénye és szüksége. Mégpedig azért, mert a nyelv az egyik legalkalmasabb eszköze a képmutatásnak.

Pontosan, mert az állatidomár helyett politikailag korrekten a fajközi kommunikátor kifejezést kell használni, a macska vagy a kutya helyett pedig azt, hogy négylábú nem emberi társ...

Nem lehet azt kimondani, hogy macska, mert az nem korrekt a macskával szemben, és az is elfogadhatatlan kifejezés, hogy a háziállatok tulajdonosai vagyunk, hanem csak azt mondhatjuk, hogy a kedvencek őrzői. Nehogy megbántsuk őket.

Elképesztő az, hogy mi döntjük el, megszülessenek-e, azt, hogy milyen körülmények között éljék le az életüket, sőt azt is, hogy mikor haljanak meg, mert az teljesen korrekt, az rendben van. De hogy bántóan tehénnek hívjuk őket, az megengedhetetlen.

A PC valóban képmutatás, jól írták.

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr655454854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása