Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Magzatok

2013. augusztus 10. - Go Vegan

borju_embrio_1376147777.jpg_594x396

Amikor a tejfarmról viszik a teheneket levágni, mert már nem adnak rendesen tejet, hiszen 4 évesek is elmúltak (egyébként egy tehén 20 évig él, de a farmokon ilyen hamar elhasználódik a szervezetük), a torkuk elvágását követően, megnézik, van-e éppen bennük borjú magzat. Minden nyolcadik tehénbeb vannak különböző mértékben kifejlődött kicsik, mivel 9 hónapig vemhesek a tehenek. Sajnos ők is elpusztulnak az anyjuk halálakor.

Viszont őket kivágják az anyjukból (van olyan videó, amin látszik, hogy még él az anya, amikor ez történik), és a földön fekve hagyják meghalni - őket külön értékesítik. Ezek a borjúkák különösen értékesek, hiszen a szőrükből a legfinomabb tapintású bundákat, sapkákat, kesztyűket készítik, a kisebbeket pedig a gyógyszer- és kozmetikai ipar hasznosítja, pontosabban a vérüket. A még dobogó szívükből egy tű segítségével átlagosan fél liter vért csapolnak le tőlük. Évente legkevesebb 2 millió meg nem született borjú végzi így gyötrelmesen az életét, hogy az emberek ellássák velük a kísérleti laboratóriumokat és gyógyszergyárakat.

Egyébként ha már itt tartunk, bárányokat is vágnak ki az anyjukból a születésüket megelőző napokban, mert akkor még finomabb a szőrük...

Az emberi kegyetlenségnek és az ezzel párban járó végtelen érzéketlenségnek nincs határa!

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr445455140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RékaVegan 2017.05.09. 14:20:28

Na és akkor mi van ha puha szőre? Az az övé! Ember, nem az emberé! Minden az embert illeti?
süti beállítások módosítása